ua en ru

Український закон про регулювання містобудівної діяльності краще, ніж грузинський, - Парцхаладзе

Український закон про регулювання містобудівної діяльності краще, ніж грузинська. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе, розповідаючи про роботу над законопроектом, завдяки якому Україна просунулася на 25 позицій в рейтингу Doing Business, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми аналізували російський досвід, аналізували прибалтійський, аналізували європейський. Кращим нам здався грузинський варіант, який для нас у деякої частини став еталоном якості. Наш законопроект, на думку навіть грузинських експертів, яких ми залучали також, навіть краще, ніж грузинська. Хочу нагадати про те, що Грузія в частині отримання дозволів на будівництво у минулому році була на третьому місці, а сьогодні вже на другому місці. А ми на 41. Що стосується процедур, то в них - 9 процедур і 73,5 дня отримання дозволу на будівництво. У нас 10 процедур та 73 дні. Я хочу підкреслити, що на нашу думку, законопроект зовсім не гірше, а навіть краще", - розповів Парцхаладзе.

Він додав, що в законі закладено суттєвий потенціал на майбутнє.

"Та робота, яку ми зробили, має великий потенціал в тому, що в майбутньому ми будемо ще законопроект переоцінювати. Закон поступово набирає силу, скільки підзаконних актів і розпоряджень кабінету міністрів за цей період ми ще впроваджували і ще ряд імплементацій, які треба буде впроваджувати, зроблять його максимально ідеальним. Ідеального законопроекту немає, але ми будемо його покращувати, і є ряд ідей", - розповів Парцхаладзе.

Він також розповів, що у рамках роботи над законопроектом було проведено дві розширені наради в Кабінеті міністрів керівництвом прем'єра Миколи Азарова, більше 50 нарад в Мінрегіонбуді. Протягом 9 місяців щодня працювала робоча група.