ua en ru

Україна за рахунок будівельної галузі може піднятися в рейтингу Doing Business ще на 10-15 пунктів, - Мінрегіон

За рахунок будівельної галузі Україна може піднятися в рейтингу Doing Business ще на 10-15 пунктів. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник міністра регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми по своєму потенціалу, за те, що відповідає Міністерство, думаю, що ми можемо додати ще 10-15 пунктів. Все решта залежить не від нас. І залишиться покращувати і імплементувати на місцях", - зазначив Ісаєнко.

Нагадаємо, Світовий банк оприлюднив черговий рейтинг Doing Business, в якому Україна піднялася відразу на 28 позицій, посівши у загальному рейтингу 112 місце з 189 досліджених економік світу. Найкращі результати зі складових рейтингу продемонстровані в сфері отримання дозволів на будівництво (з 183-го на 41-е місце), реєстрація прав власності (з 197-го на 97 місце). По легкості надання кредитів для бізнесу Україна в поточному році зайняла 13 місце в загальному рейтингу Doing Business. Результати дослідження Світового банку свідчать про проведення реформ у 8 з 10 досліджуваних напрямків.