ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом завищення вартості будівництва газопроводів на Прикарпатті на 24 млн грн

Фіктивними підприємствами в результаті завищення фактичних обсягів будівельних робіт було присвоєно 24 млн 748 тис. бюджетних коштів.

Прокуратура Івано-Франківської області спільно з УБОЗ в області провела перевірку виконання робіт за договором підряду на будівництво газопроводів на території Прикарпаття. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

Встановлено, що службовими особами ВАТ "Івано-Франківськгаз" на підставі фіктивних актів виконаних робіт на рахунок одного з тернопільських підприємств перераховано 148 млн грн. Надалі 142 млн 962 тис. грн із цих коштів були спрямовані на рахунки фіктивних приватних підприємств у Луцьку та Житомирі. Ці підприємства не володіли матеріально-технічною базою та відповідними дозволами для проведення будівництва. Одночасно, як з'ясувала прокуратура, необхідні роботи фактично були виконані силами районних управлінь газового господарства в області.

Таким чином, фіктивними підприємствами в результаті завищення фактичних обсягів будівельних робіт було присвоєно 24 млн 748 тис. бюджетних коштів.

За даним фактом прокуратурою Івано-Франківської області розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.191 КК України. Досудове розслідування здійснює слідчий відділ прокуратури області.