ua en ru

Мінрегіон зареєстрував у ВР проект закону про метрологію та метрологічну діяльність

Мінрегіон зареєстрував у ВР проект нового закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність". Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, передає прес-служба відомства.

За словами міністра, необхідність обговорення цього питання викликана удосконаленням національного законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності та його адаптації до європейського. Зокрема, законопроектом визначено, що державне регулювання стосовно вимірювань, поширюється на певні його види, які відносяться до повноважень Мінрегіону.

За словами Темника, на сьогодні неохопленими залишаються такі суттєві завдання галузевого рівня, як методична допомога та координація роботи вимірювальних лабораторій, метрологічна атестація засобів вимірювальної техніки, які використовують в будівельній галузі, атестації методик виконання вимірювань для визначення геометричних параметрів будівель, споруд і території забудови тощо, розробка та погодження відомчих повірочних схем, калібрування та повірка засобів вимірювальної техніки, які використовують в будівельній галузі.

"Зміни законодавства та завдання, які необхідно вирішувати, визначають доцільність створення метрологічної служби в сфері будівництва, яка буде забезпечувати вирішення цих питань, та концентрацію методичного забезпечення у сфері метрологічної діяльності будівельної галузі", - сказав Темник.