ua en ru

Китай має намір інвестувати близько 350 млн дол. в будівництво торгового центру в Києві

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов провів зустріч з представниками китайської державної компанії Guangdong Provincial Communications Group і обговорив перспективи будівництва українсько-китайського комерційно-торговельного центру в столиці. Про це йдеться на сайті КМДА.

Запланована площа під забудову в рамках проекту становить 180 тис. кв. м, а обсяг інвестицій - близько 350 млн дол.

Під час зустрічі китайська сторона також виявила зацікавленість у будівництво Великої кільцевої дороги на умовах концесії і фабрики по виробництву будівельних матеріалів.

Попов зазначив, що для будівництва фабрики і комерційно-торговельного центру місто може виділити майданчики на території майбутнього технопарку в Деснянському районі. Також він додав, що Київ готовий вести переговори щодо будівництва не тільки Великої кільцевої дороги, але і підземних тунелів, які повинні розвантажити транспортні артерії міста.

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко зазначив, що ці проекти можуть стати частиною реалізації "Стратегії розвитку Києва до 2025 року", якою передбачено переміщення ділової та робочої активності з центру міста.

Відзначимо, що до основних видів діяльності компанії Guangdong Provincial Communications Group належать інвестиції у нові швидкісні автостради, будівництво та експлуатація, автомобільні перевезення і сучасна логістика. В кінці 2012 р. сумарні активи компанії оцінювалися в 45 млрд дол.