ua en ru

Кабмін доручив "Укравтодору" розробити програму перехоплюючих паркінгів у Києві та Київській обл. вартістю біля 1 млрд грн

Кабінет міністрів України доручив "Укравтодору" розробити програму перехоплюючих паркінгів у Києві та Київській обл. загальною кошторисною вартістю біля 1 млрд грн. Про це РБК-Україна сьогодні повідомив заступник голови КМДА Михайло Костюк.

"Уряд пішов на те, що він готовий буде профінансувати належно підготовлену державну цільову програму облаштування таких паркінгів, і вона буде мати вигляд дворівневої системи. Одну систему пропонує область - це буде 50-60 км від меж міста Києва. Другий рівень пропонує місто - це буде або в межах міста або біля нього. Програма вже готується, об'єм фінансування програми не малий - це десь біля 1 млрд грн на всі стоянки", - зазначив Костюк.

За його словами, загалом в рамках програми в межах міста і області планується побудувати 18 перехоплюючих паркінгів.

Костюк повідомив, що держава готова сприяти у виділенні земель.

"Держава скоріше за все візьме на себе зобов'язання сприяти виділенню земель і облаштуванню твердого покриття - це перший етап. А на другому етапі треба залучати інвестора, або шукати кошти з обласного або міського бюджету і облаштовувати санітарно-побутові умови: мийки, СТО і обов'язково харчоблоки та санітарно-побутові блоки", - заявив Костюк.

Він також додав, що перехоплюючи паркінги можуть будувати в паркових чи лісових зонах або біля них, так як землі вільної немає.

"Як правило, для одного такого майданчика треба біля 5 га землі. Фактично у місті таких вільних земель немає. По-друге, тут є серйозна екологічна складова, бо якщо і паркові зони, і лісові зони, і інші зони, не бажаємо віддавати під якісь проекти, але ми вже бачимо, що не обійтися без серйозного обговорення варіантів їх облаштування... або в зонах, або біля них", - заявив Костюк.