ua en ru

"Епіцентр" придбав контрольний пакет мережі будівельних гіпермаркетів "Нова лінія"

Компанія Dragon Capital Investments Limited здійснила операцію з продажу контрольного пакета акцій рітейлера будівельних матеріалів "Нова лінія" компанії "Оферент", що входить в групу компаній "Епіцентр". Про це повідомляє прес-служба Dragon Capital.

Сторони не коментують умови угоди, посилаючись на конфіденційність.

На позачергових зборах акціонерів ПрАТ "Нова лінія" було прийнято рішення про зміну членів наглядової ради компанії, а також затверджено в новій редакції статут та внутрішні положення компанії.

Також з 1 листопада 2013 р. відбудуться зміни у виконавчому органі компанії. Так, до виконання обов'язків генерального директора ПрАТ "Нова лінія" замість Баранова Є.М. приступить Артарі-Колумб Б.Ю.

"Ми задоволені результатом своєї інвестиції в "Нову лінію". Протягом 12 років нашої участі в цьому проекті компанія "Нова лінія" продовжувала розвиватися і досягати поставлених цілей, як в період активного зростання ринку, так і під час кризи. На даному етапі ми прийшли до висновку, що подальший ріст і розвиток компанії будуть найбільш ефективні в руках стратегічного інвестора. Хочу подякувати всю команду "Нової лінії" за виконану роботу і побажати всім подальших успіхів і досягнень", - прокоментував угоду керуючий директор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала.

"Для нас придбання "Нової лінії" - наступний виток стратегічного розвитку нашого бізнесу". Ми впевнені, що це зміцнить лідируючі позиції групи "Епіцентр" на ринку DIY-рітейлу, дозволить посилитися у новому форматі і створить всі умови для повного задоволення потреб покупців", - говорить представник покупця Юрій Симоненко.

"Нова лінія" - перша всеукраїнська мережа гіпермаркетів формату DIY і Home Improvement. Перший гіпермаркет відкритий в Києві в 2001 р. На сьогоднішній момент, завдяки узгодженої стратегії і стабільної політики послідовного територіального розширення, компанія здійснює торгівлю в 16 гіпермаркетах по всій Україні. Загальна торгова площа магазинів перевищує 230 тис. кв. м.